De beste matrassen bij rugklachten

25 augustus 2022

Het hebben van rugklachten is tegenwoordig een ontzettend groot probleem bij vrijwel elke leeftijdscategorie. Bij oudere mensen kan dit natuurlijk komen door slijtage. De jeugd kampt ook steeds meer met rugklachten, dit komt omdat er steeds meer gezeten wordt en minder bewogen. Rugklachten kunnen natuurlijk een heleboel belemmeren in het dagelijks leven. Zo kun je bijvoorbeeld niet lang staan, zitten of überhaupt bewegen. Wanneer je veel last hebt van je rug tijdens het zitten kan dit vervelend zijn tijdens werk, school, maar ook wanneer je één of twee uur rijles in Maastricht krijgt. Er zijn natuurlijk een heleboel plekken waar mensen rugpijn kunnen ervaren. De meeste klachten hoor je waarschijnlijk over pijn in de onderrug, maar er zijn ook genoeg mensen die kampen met pijn in de bovenrug of juist in het midden. Mensen zijn er vaak niet van bewust dat een kwalitatief goed matras vrijwel essentieel is. Je ligt natuurlijk veel uur in bed en waarschijnlijk door je rugpijn lig je liefst in plaats van zitten of staan. Een goed matras is echt ontzettend belangrijk. Wij zetten voor jou de beste matrassen voor rugklachten op een rijtje.

Oorzaken rugklachten tijdens het slapen

Een slecht matras zal niet de oorzaak zijn van je rugklachten. Het kan wel de pijn in je rug verslechteren. Je bent je rug met een slecht matras totaal geen plezier aan het doen. In de meeste gevallen worden rugklachten veroorzaakt door verkeerde houding, stress en overbelasting. Je matras kan er voor zorgen dat je in een verkeerde houding slaapt. Vaak slapen we ook nog eens 7-8 uur per nacht, dus je spendeert een heleboel uren op je matras. Een matras die jou dus niet de ondersteuning geeft die jij nodig hebt, kan de klachten verergeren.

Beste soorten matrassen

Om er voor te zorgen dat jouw rug zo maximaal ondersteund wordt tijdens het slapen, zetten wij hier de beste soort matrassen voor je op een rijtje.

Als eerste beginnen we met matrassen die gemaakt zijn van traagschuim. Dit is over het algemeen het beste materiaal voor mensen die met rugklachten kampen. Zoals de naam het natuurlijk al zegt, is het matras gemaakt van langzaam materiaal. Schuim werkt drukverlagend. Het matras zal over het algemeen steviger aanvoelen, maar zorgt wel voor de beste ondersteuning voor je rug. Schuimt past zich aan, aan de vorm van je lichaam. Dit zorgt er dus voor dat je rug in de best mogelijke houding ligt tijdens je slaapuren. Daarbij worden traagschuim kussens ook aanbevolen voor mensen die last hebben van nek- en schouderklachten.

Vervolgens zijn matrassen met een comfortzone ook een enorme aanrader voor mensen met rugklachten. Een natuurlijke houding tijdens je slaap, is over het algemeen het belangrijkste. De comfortzones in een matras met comfortzones zorgt dus juist voor dat jouw lichaam de best mogelijk houding aanneemt. Het matras geeft een soepeler gevoel rond de schouders en heupen. Het matras ligt dus niet alleen heerlijk, maar het biedt ook de juiste ondersteuning voor je rug.

En als laatste hebben we de pocketvering matras. Een pocketvering matras heeft veringen in je matras zitten die per een verpakt zijn. Dit wil zeggen dat het matras daardoor veel ondersteuning biedt op vrijwel alle plekken. Deze matrassen kennen maar liefst 7 comfortzones. Een matras hoort drukverlagend te zijn, wat dit matras perfect doet.

Lees ook:  Ontspannen in onze drukke samenleving

Lees ook De effecten van een positieve mindset op je lichaam

Meer nieuws