Het verband tussen overgewicht en rugpijn

20 april 2022

Als u natuurlijk overgewicht hebt, dan is dit uiteraard niet heel handig voor uw rug. Dit komt omdat uw rug dan meer massa moet meedragen. Het is zo dat de wervelkolom van een persoon met obesitas daarom ook meer belast wordt. Er zijn natuurlijk een aantal oplossingen die u kunt doen om eventueel af te vallen of een apparaat waardoor u uw rugpijn mee kunt weg masseren. Beide mogelijkheden zouden ervoor moeten kunnen zorgen dat uw rug minder belast wordt en dat u tevens ook nog een aantal kilo’s kunt verliezen. Natuurlijk zou u dan wel allebei deze methodes tegelijk moeten gebruiken.

Afvallen om rugpijn te voorkomen.

Om de pijn in uw rug te kunnen onderdrukken, of zelfs te kunnen wegnemen, is het van belang dat u eventueel een aantal kilo’s verliest door middel van bijvoorbeeld sporten of afvalproducten. Als u een combinatie van afvalproducten gebruik tijdens het sporten, zal het afvallen zelf daardoor ook een heel stuk makkelijker worden. Een paar voorbeelden van afvalproducten zijn: fat burningshakes waarmee je dus meer vet kunt verbranden door middel van de voedingssupplementen die zich in dit product bevinden. Tevens zijn er ook een aantal afslankpillen die niet alleen maar dienen om uw lichaam meer vet te laten verbranden, maar ook juist om uw honger te kunnen onderdrukken. Door middel van deze producten kunt u uw rugpijn uiteraard verminderen.

Rug massage

Het is ook mogelijk om uw rugpijn te kunnen verminderen door middel van bepaalde massages. Deze massages kunt u laten uitoefenen door een specialist als bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Fysiotherapeuten zijn daarom ook speciaal opgeleid om de pijn in uw lichaam te kunnen weg masseren. Mocht een fysiotherapeut uw pijn niet kunnen weg helpen, dan zou het kunnen zijn dat u doorverwezen wordt naar een chiropractor. Dit is een specialist die juist specifiek gefocust is op de pijnbestrijding tegen rugpijn. Het is ook een mogelijkheid om In de rug massage apparaat te nemen, deze rug massage apparaten zijn er specifiek op gemaakt om de pijn en stress in uw nek te kunnen verminderen. Dit kan uiteraard heel erg fijn zijn lange dag werken, waarbij uw spierpijn heeft opgelopen. Dit product zou ook geschikt kunnen zijn voor na het sporten bijvoorbeeld. Het kan namelijk zo zijn dat u bij het joggen geen correcte positie hebt gehad en hierdoor uw rug is pijn gaan doen. Omdat het uiteraard super vervelend is, zou het misschien geen verkeerd idee zijn om onderzoek te doen naar zo’n apparaat.

Door het toepassen van de bovenstaande methodes, zou het dus een stuk makkelijker voor u moeten zijn om chronische rugpijn tegen te gaan. Lees ook zeker onze blog over triggerpoint therapie!

Lees ook:  Lage rugpijn: wat kan de fysiotherapeut voor je betekenen?

Meer nieuws