De beste manieren om te ontspannen

12 juli 2021

Met een massageapparaat

Een massage apparaat kan je helpen met het ontspannen van je spieren. Je kan kiezen uit verschillende soorten massages. Je kan kiezen uit een rolmassage, vibratie massage, klopmassage of een drukpunt massage. Een rolmassage is goed om de huid los te maken en spierspanning te verminderen. Een vibratie massage is goed om je zenuwen te stimuleren en creëren een gevoel van ontspanning. Een klopmassage is goed om het zenuwstelsel te activeren. Daarnaast is het een ritmische tik. Dit brengt een ontspannende werking met zich mee. Een drukpunt massage kan variëren van een lichte tot zeer diepe massage. Ook dit stimuleert het zenuwstelsel en zorgt er voor dat het lichaam kan ontspannen.

Ga in een jacuzzi

Een van de effectiefste manieren om te ontspannen is warmte. Warmte ontspant de spieren. Een jacuzzi wordt daarom vaak gebruikt om helemaal in te ontspannen. Je hele lichaam kan ontspannen in een jacuzzi en met de jets kan je je spieren masseren en los maken. Daarnaast zorgt de warmte van een jacuzzi er voor dat je hartslag versnelt. Dit is dan weer een goede stimulans voor je bloedsomloop. Je spieren krijgen hierdoor meer zuurstof en daardoor herstellen de spieren weer sneller. Als laatste kan je ook je hoofd leeg maken als je in een jacuzzi zit. Even helemaal tot rust komen en alle stress van de dag even loslaten. Ideaal dus om even te ontspannen.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen zijn, zoals de naam eigenlijk al zegt, goed om te ontspannen. Het zorgt er voor dat jij je hoofd even leeg kan maken en even rust kan nemen van alle alledaagse stress. Het is ook niet erg om tijdens ontspanningsoefeningen even in slaap te doezelen. Dat is immers het ultieme idee van ontspanning. Ook even afgeleid raken is niet erg. Onze gedachtes zijn druk en we hebben tijd nodig om ze op een rijtje te zetten. Als je merkt dat het vaak gebeurt kan je ook eens mindfulness proberen. Hierin leer je om je gedachtes even de vrije loop te laten en ze daarna op een rijtje te zetten. Je moet de vervelende gedachtes even ervaren om ze vervolgens los te kunnen laten.

Lees ook:  Wat is er zoal te koop voor witte tanden?

Meer nieuws