Pijn in je rug na een langdurige workout? Zo verminder je het

3 augustus 2022

Ga je regelmatig sporten en train je meerdere spiegroepen? Dan heb je zekerweten al meerdere keren last gehad van spierpijn. Dit is niet zo erg, maar het kan wel vervelend worden en vooral op sommige plekken. Vooral spierpijn in je rug kan een vervelend iets zijn en een grote invloed op de rest van je dag uitoefenen. De pijn helemaal voorkomen zal je niet lukken, maar verminderen van de pijn is zeker mogelijk. Met deze tips zal jij de eerstvolgende keer beter voorbereid zijn en dus je spierpijn in je rug verminderen.

Tip 1: Zorg ervoor dat je spieren zijn warmgedraaid

Een warming -up wordt door veel sporters gezien als een onnodig iets. Sterker nog, er zijn veel sporters die niet of nauwelijks gebruik hiervan maken. Dit is enorm zonder , want een warming-up zorgt ervoor dat jouw spieren al warm draaien en daardoor beter voorbereid zijn op de verschillende fitness oefeningen. Dit heeft als gevolg dat je spieren minder zwaar belast worden en het kan blessures voorkomen en spierpijn verminderen.

Tip 2: Eet de juiste voeding

Als jij een workout doet verbrandt je niet alleen vet, maar ook andere lichaamsstoffen. Een van de belangrijkste voorbeelden van stoffen die je verbrand zijn eiwitten. Vooral deze stoffen zijn zeer belangrijk omdat deze ervoor zorgen dat spieropbouw sneller wordt bevordert. Deze snellere spieropbouw zorgt er ook voor dat je minder last hebt van je spieren na een work-out en dus minder spierpijn hebt. Eiwitten kun je in verschillende soorten voeding vinden zoals kip, ei en ander calorierijk eten.

Tip 3: Gebruik (SARMS) supplementen

Tenslotte kan het gebruik van sommige supplementen ervoor zorgen dat spierherstel en aanmaak bevordert wordt. Deze Selective Androgen Receptor Modulators., ook wel bekend als SARMS, zorgen ervoor dat het spierweefsel sneller herstelt en sterker wordt! Ook andere supplementen rijk aan eiwitten kunnen je hierbij helpen!

Meer informatie over je rug en de spieren

Je weet nu dus hoe je rugpijn gedeeltelijk kan voorkomen. Zoals we al aangaven kun je het nooit helemaal voorkomen, maar kan je het met behulp van deze tips wel gedeeltelijk verminderen. Wil je meer weten over je rug en de belangrijkste spieren? Kijk dan eens naar onze blogs met tips om rugpijn te voorkomen of tips om een betere en succesvollere training neer te zetten.

Lees ook:  Tandbeschadiging tijdens sporten, hoe voorkom je het?

Meer nieuws