De voordelen van een rug massage

26 oktober 2021

Een rug massage apparaat heeft veel voordelen voor zowel je gezondheid. Wij hebben voor jou in deze blog een paar voordelen op een rijtje gezet.

Het verminderen van rugpijn

Een rug massage apparaat helpt sterk bij het verminderen van de rugpijn. Bij een rug massage wordt namelijk je doorbloeding gestimuleerd. Door de betere doorbloeding kunnen belangrijke zuurstoffen en voedingstoffen beter worden vervoerd naar de rugspieren. Dit betekent eigenlijk dat de spieren in je rug meer zuurstof krijgen. Tegelijkertijd worden ook afvalstoffen via de bloedbanen uit het lichaam afgevoerd. Hierdoor neemt de spierspanning af zal je rugpijn ook sterk afnemen. Wanneer je de rugspieren masseert worden er ook endorfine hormonen aangemaakt. Deze hormonen worden ook wel eens natuurlijke pijnstillers genoemd. Door de aanmaak van het endorfine hormoon zul je minder snel pijn voelen.

Het verminderen van stress

Een rugmassage apparaat zorgt er natuurlijk ook voor dat je je echt ontspannen zult voelen. Het geeft een relaxt gevoel waardoor je tot rust komt. Dit komt omdat de spierspanning sterk zal afnemen. Dat zenuwachtige gevoel wat je ervaart zal gaan verdwijnen en zorgt ervoor dat je rustig wordt in je hoofd. Naast de afnamen van de spierspanning zorgen de aanmaak van endorfine hormonen er ook voor dat je minder gestrest bent en zorgen ze ervoor dat je gelukkig zult zijn en je relaxt zult voelen.

Een betere nachtrust

Wist je dat wanneer jij een rug massage apparaat gebruikt voor het slapen gaan je veel dieper zult slapen. Tijdens de massage maken de hersenen namelijk serotonine en melatonine hormonen aan. Dit worden ook wel de slaap hormonen genoemd. Door de aanmaak van deze hormonen word je dus slaperiger en zal je sneller in slaap vallen.

Het verlagen van je bloeddruk

Doordat je stress zal verlagen, zal ook je bloeddruk verlagen tijdens een rug massage. Tijdens de massage neemt de spierspanning namelijk af en worden de stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam afgevoerd. Na de massage zul je merken dat je minder stress hebt.

Het maakt je vitaler en flexibeler

Wanneer je dagelijks gebruik maakt van een rug massage apparaat zul je merken dat je spieren flexibeler worden. Het komt omdat de spieren minder gespannen zijn en losgemaakt worden. Juist hierdoor zal je spier elasticiteit toenemen. Mensen die wat ouder zijn zullen zich dus veel meer vitaler voelen wanneer zij regelmatig gebruik maken van een rug massage apparaat.

Wanneer kan je het het beste gebruiken?

Nog een groot voordeel is dat je ene rug massage apparaat op elk moment van de dag kunt gebruiken. Je kunt het in de ochtend gebruiken wanneer je opstaat of midden in de nacht wanneer je wakker wordt met rugpijn. Je kan het zelfs ook gebruiken in je trainingsschema fitness.

Lees ook:  Gezond eten: hoe doe je dat?

Meer nieuws