Verschillende soorten massage apparaten

16 mei 2023

Er zijn meerdere soorten rugmassage apparaten op de markt. Te denken valt aan een rugmassagekussen, een handmassageapparaat, een massagegordel, een massagematras of een acupressuurmat. Welke je het liefste gebruikt, is een kwestie van uitproberen. We zetten de verschillende soorten voor het gemak even op een rijtje.

Rugmassage kussen

Het rugmassagekussen is een veel gebruikt product voor pijnverlichting op de rug. De kussens zijn er in vele maten en soorten. Mensen gebruiken een rugmassagekussen vaak zittend op een stoel of op de bank. Veel massagekussens kunnen worden ingesteld op meerdere soorten massages. Kies voor een rolmassage, een vibratiemassage, een klopmassage of een drukpuntmassage. Een rolmassage is vooral bedoeld voor ontspanning en verbetering van de bloedsomloop. Bij een vibratiemassage vibreert het massagekussen. Een klopmassage is zeer ontspannend. Massagekussens voor shiatsu massage hebben de meest geavanceerde technologie en massagekoppen. Deze zijn hierdoor wel wat duurder in de aanschaf. Alle massagekussens worden zo gemaakt dat de massage heel natuurlijk voelt. Vaak is er ook een infrarood warmtefunctie. De rug wordt dan deels verwarmd en dat voelt heel prettig. De straling wordt omgezet in lichaamswarmte. De intensiteit van de massage kan worden aangepast. Bij veel kussens kun je een compleet programma instellen op tijd en afwisseling van massagetechnieken.

Handmassage apparaat

Met een handmassageapparaat kun je zelf je onder- of bovenrug masseren. Dit is heerlijk naar een lange werkdag of een intensieve training. Een handmassage na het sporten kan bijvoorbeeld spierpijn voorkomen. Je houdt het apparaat in de hand en bepaalt waar je deze plaatst. En jij weet natuurlijk het beste waar de pijn zit. De gebruiker bepaalt zelf welk opzetstuk hij gebruikt, welke snelheid hij kiest of welke klopmanier. Eventueel in combinatie met warmrood licht. Voordeel van een handmassageapparaat is dat deze natuurlijk ook kan worden gebruikt voor andere lichaamsdelen.

Massagegordel

Een massagegordel is geschikt voor je nek, rug of benen. Bij een rugmassage bevestig je de gordel om je middel. Lage rugpijn kan hier goed mee worden aangepakt. Je kunt kiezen uit enkele snelheden, draairichtingen en al dan niet extra warmte. Nadeel is dat veel massagegordels zijn bedraad en je dus bij een stopcontact moet zitten om deze te gebruiken.

Massagematras

Voor rugmassage kun je ook gebruik maken van een massagemat of -matras. Hier moet je op liggen. Zo'n matras is heerlijk voor ontspanning. Kies één van de programma's die wordt aangeboden. De mat of matras is te bedienen met een afstandsbediening.

Spijkermat

De acupressuurmat oftewel een spijkermat is ook heel effectief voor rugmassage. Deze mat stimuleert acupunctuurpunten in je rug. Dit zorgt voor ontspanning en de mat kan echt uitkomst brengen voor mensen met rugklachten. Rugmassage apparaten kunnen goed gebruikt worden door mensen die af en toe last hebben van rugklachten. Ook na een intensieve sporttraining is een rugmassage goed voor het voorkomen van spierpijn of ontspanning. Mensen die kampen met chronische rugpijn kunnen er eentje pakken om hun pijn te verlichten. Voor specifieke hulp zijn zij echter aangewezen op een fysiotherapeut of een arts. De huisarts kan samen met de fysiotherapeut een behandelplan maken. Of verwijzing naar een specialist nodig is, is afhankelijk van de duur en de aard van de rugklachten.

Lees ook:  Hoe voorkom je lage rugpijn?

Meer nieuws